Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g Conimex mie nestjes
    • 400 g roerbakgroenten, dik gesneden
    • 1 el Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
    • 1 krop sla
    • 200 g hamblokjes
    • 4 el fijngehakte peterselie
    • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  2. Verhit een wok. Voeg een eetlepel wok olie toe en wok de groenten kort 2 minuten. (voor de salade moeten ze knapperig blijven).
  3. Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 minuten. Laten afkoelen. Scheur de blaadjes sla in stukjes.
  4. Meng de afgekoelde bami met de atjar tjampoer (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie. Voeg vlak voor het serveren de sla toe. Verdeel de bahmisalade over 4 kommen of borden.
Bron: Conimex