Banaan-amandelmuffins

Banaan-amandelmuffins

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Banaan-amandelmuffins

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemperatuur)
    • 1 banaan (1 grote of 2 kleine)
    • 200 g licht bruine basterdsuiker
    • 350 g zelfrijzend bakmeel
    • 5 g bakpoeder
    • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
    • 2 eieren
    • 250 ml halfvolle melk
    • 50 g geschaafde amandelen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
  2. Pel de banaan en prak fijn met een vork.

  3. Meng de margarine in een grote kom met de suiker. Klop 2-3 minuten met een pollepel of mixer. Zeef het meel, het bakpoeder en een snufje zout erboven. 

  4. Voeg de kaneel, de geprakte banaan, de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 2-3 minuten tot het mengsel smeuïg is. Roer de amandelen erdoor.

  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik.

  6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

Misschien vind je dit ook wel lekker!