Bananen-charlottes met aardbeiencoulis

Bananen-charlottes met aardbeiencoulis

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bananen-charlottes met aardbeiencoulis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 bananen
    • 1 bak Hertog 3 Chocolades
    • verse munt (garnering)
    • poedersuiker (garnering)
    • 150 g aardbeien
    • 50 g bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 0.5 citroen, geperst
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pak 4 glaasjes of schaaltjes met rechte zijkanten. Snijd de bananen in plakken.

  2. Bekleed de bodem en zijkanten van de vier glaasjes met een velletje plasticfolie en daarna met de bananenplakken, snijd ze waar nodig op maat. Laat het folie over de rand hangen.

  3. Vul de vormen met het chocolade ijs en dek af met banaan. Vouw het geheel dicht met het overhangende plasticfolie en zet de charlottes (glaasjes of schaaltjes) tot gebruik in de vriezer.
  4. Maak intussen de saus. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer ze samen met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap in een blender of in de keukenmachine.

  5. Maak de charlottes een beetje los door zacht aan het folie te trekken. Zet een bord omgekeerd op de glaasjes, keer het geheel om en haal voorzichtig het folie weg.

  6. Giet de aardbeiencoulis eromheen en serveer.
Bron: Hertog