Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bananen chocoladecake

Ingrediënten voor 14 personen
  • Ingrediënten

    • 170 g suiker
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes (+ extra om in te vetten, op kamertemperatuur)
    • 75 g pure chocolade (fijngehakt)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 125 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 2 el cacaopoeder
    • 2 bananen
    • 50 ml slagroom
    • 2 el poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de conventionele oven voor op 180 ºC.

  2. Klop met een mixer de margarine met de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel luchtig.

  3. Voeg het bakmeel, de bakpoeder en de cacaopoeder toe en spatel het goed door het eimengsel. Prak de bananen en spatel ook deze door het cakebeslag.

  4. Vet een cakevorm in en schep het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin. Keer de cake op een taartrooster en laat hem afkoelen.

  5. Verwarm voor de chocoladetopping de room samen met de poedersuiker. Los hierin de chocolade op en verdeel deze gelijkmatig over de afgekoelde cake.