Bananenbeignets met butterscotch cream

Bananenbeignets met butterscotch cream

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bananenbeignets met butterscotch cream

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 3 bananen
    • 150 ml (Blue Band Finesse voor Koken)
    • 1 snufje zout
    • 1 scheut vanille-extract
    • 1 bakje vanille-ijs (Hertog)
    • 50 g margarine
    • 130 g
    • 2 el
    • poedersuiker
    • 175 g
    • 1 ei
    • frituurolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Voor de butterscotch cream: Verwarm de margarine en de bruine suiker 4 minuten in een pannetje. Roer er de Blue Band Finesse door. Neem het pannetje van het vuur en meng er het vanille-extract en een halve theelepel zout door. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Voor de beignets: Meng het ei met de rest van het zout en 1 eetlepel suiker. Doe er de bloem bij en roer alles tot een glad beslag. Maak het aan met 100 ml water.

  3. Pel de bananen, snijd ze in stukken en bestrooi ze met 1 eetlepel suiker. Haal ze door het beslag en frituur ze 2 tot 3 minuten op 175 ºC.

  4. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de butterscotch cream en een bolletje vanille-ijs.