Bananenbeignets met chocoladesaus

Bananenbeignets met chocoladesaus

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Bananenbeignets met chocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g bananen (2 à 3 stuks)
    • 1 snufje poedersuiker
    • 120 ml
    • 1 citroen
    • 120 g pure chocolade (of melkchocolade)
    • 3 eiwitten
    • 2 eidooiers
    • 100 g
    • 260 g
    • 14 g
    • 2 dl
    • 25 ml
    • 30 ml
    • verse munt (ter decoratie)
    • 1 snufje zout
    • 150 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Klop de gist met 75 ml melk los in een kommetje. Klop in een andere mengkom de eierdooiers met de rest van de melk los. Voeg beide mengsels samen en meng met de mixer.

  2. Voeg er de gezeefde bloem, het bier, de olie en een snufje zout bij, roer goed en laat 2 tot 3 uur rusten in de koelkast. 

  3. Maak een marinade van de kokoslikeur, 50 g suiker en het sap van de citroen. Snijd de banaan dwars door en halveer elk stuk. Laat elk stuk enkele minuten marineren.

  4. Verwarm de Blue Band Finesse en laat er de chocolade, in stukjes, in smelten. Roer goed en houd warm. 

  5. Klop de eiwitten stijf met de andere 50 g suiker en spatel door het deeg. 

  6. Verwarm de frituurpan tot 180 ºC. Haal het mandje uit de frituurpan. Haal de beignets door het deeg, en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Bak ze in de frituurpan 2 à 3 minuten aan beide kanten. 

  7. Dien de beignets warm op en bestrooi met poedersuiker. Serveer met chocoladesaus en een blaadje munt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!