Bananenbrood met chocoladeswirl

Bananenbrood met chocoladeswirl

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Bananenbrood met chocoladeswirl

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el honing
    • 2 el margarine
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 citroen (voor rasp en sap)
    • 1 tl bakpoeder
    • 100 g pure chocolade
    • 125 g (ruw, of kokosbloesemsuiker)
    • 2 scharreleieren, losgeklopt
    • 2 el olijfolie
    • 3 bananen
    • zout
    • 125 g
    • 125 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met de margarine, kaneel en honing en zet even opzij.

  2. Meng alle droge ingrediënten, bloem, suiker, zout en bakpoeder.
  3. Prak in een andere kom de bananen met een vork, er mogen nog stukjes in zitten. Voeg het citroensap en -rasp, olijfolie en eieren toe en meng goed. Roer de natte ingrediënten door de droge en giet dan het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
  4. Schep het chocolademengsel bij het beslag en roer het een beetje door elkaar, maar niet helemaal. Bak het bananenbrood 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC. Controleer eerst even met een prikker of het droog uit de cake komt. Laat afkoelen op een rooster.

Misschien vind je dit ook wel lekker!