Bananenbrood met dadels, amandelen en kaneelroom

Bananenbrood met dadels, amandelen en kaneelroom

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Bananenbrood met dadels, amandelen en kaneelroom

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 3 bananen
    • 3 dadels (Medjoul)
    • 3 eieren
    • 50 g amandelen
    • 100 g
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 snufje zout
  • Voor de kaneelroom:

    • 150 g
    • 2 el
    • 1 snufje kaneelpoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Pel de bananen en verwijder de pit van de dadels. Maal samen tot een gladde saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  3. Klop de eieren in een kom met een garde of mixer gedurende 3 minuten schuimig. Voeg het fruitmengsel bij het eimengsel.

  4. Maal de amandelen en de havermout fijn in de keukenmachine of hakmolen en voeg het bakmeel en een snuf zout toe. Meng het droge deel door het natte deel en roer voorzichtig tot een glad beslag. Giet in een cakeblik.

  5. Plaats het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ca. 40 minuten goudbruin en gaar en laat iets afkoelen. 

  6. Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Serveer het brood in dikke plakken met een dot kaneelroom.

Bananen zijn heerlijk veelzijdig! Gebruik ze bijvoorbeeld bij het maken van pannenkoekjes, wentelteefjes en/of muffins.

Lees ook: 6 manieren om een banaan te eten

Lees ook: Eindelijk antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?"

Misschien vind je dit ook wel lekker!