Bananencake met maanzaad

Bananencake met maanzaad

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bananencake met maanzaad

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g
    • 4 eieren
    • 200 g Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak
    • 2 tl
    • 170 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 125 ml zure room
    • 1 banaan
    • 1.5 el maanzaad
    • 100 g poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 

  2. Bestuif de rand van een ingevette springvorm (Ø 24 cm) met 2 theelepels bloem en schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

  3. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de handmixer stijf en dof glanzend. Klop de margarine met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg een voor een de dooiers toe en klop telkens goed door het margarinemengsel.

  4. Spatel 340 g gezeefde bloem met het bakpoeder, een mespuntje zout en de zure room met het geklopte eiwit door het dooiermengsel. Schep er op het laatst de in plakjes gesneden banaan en 1 eetlepel maanzaad door en doe het beslag over in de vorm.

  5.  Bak de cake in ca. 50 minuten lichtbruin en gaar.

  6. De cake is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Laat de cake op een taartrooster afkoelen. 

  7. Roer de gezeefde poedersuiker met 2-3 theelepels koud water tot een dik glazuur. Voeg zonodig nog een beetje water toe. Schenk het over de afgekoelde cake en bestrooi met maanzaad. Snijd de cake in punten.

Een overheerlijke cake met banaan en maanzaad en een lekker zoet glazuurlaagje. Heerlijk bij een High Tea, als toetje, of bij de koffie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!