Bananenijs

Bananenijs

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bananenijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken (of Finesse Lactose vrij)
    • pure chocolade (optioneel)
    • 150 g bananen (gepeld en in plakjes gesneden)
    • 4 el honing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de plakjes banaan op een platte schaal of dienblad en laat ze minstens 2 uur in de diepvries bevriezen. (Leg eventueel eerst een vel bakpapier op het dienblad, zo kleeft het fruit niet vast.)

  2. Doe de bevroren banaan en met de Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.

  3. Liever een lactose-vrij variant? Gebruik dan de Finesse Lactose vrij. Voeg dan wel iets meer bevroren fruit toe voor een stevigere structuur van het ijs.

  4. Serveer het bananenijs direct.
  5. Chocolade lover? Schep vlak voor het serveren 50 g gehakte pure chocolade door het bananenijs.

Misschien vind je dit ook wel lekker!