Bananentaart

Bananentaart

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Bananentaart

Ingrediënten voor 7 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 400 g (blik)
    • 3 bananen
    • 200 ml
    • 1 el poedersuiker
    • 2 el chocoladedecoraties
    • 250 g koekjes (droge, type Digestive)
    • 200 g margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Doe de koekjes en de helft van de margarine in de blender. Mix fijn. Verdeel ze over de taartbodem en tegen de randen. Duw goed aan. Zet 10 minuten in de koelkast.

  2. Smelt de rest van de margarine en de suiker op een zacht vuur, blijf goed roeren. Giet, als de suiker volledig gesmolten is, de gecondenseerde melk erbij en breng aan de kook. Laat al roerend 30 minuten zachtjes koken tot je een mooie dikke karamel krijgt. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taartbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  3. Pel de bananen en snijd in dunne plakjes. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.

  4. Haal de taart uit de vorm, leg er ¾ van de bananenplakjes op. Bestrijk rijkelijk met slagroom. Werk af met banaan en chocoladeschilfers. Laat 15 minuten in de koelkast opstijven alvorens aan te snijden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!