Bananentaart

Bananentaart

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Bananentaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 citroenen (sap)
    • 7 bananen
    • 50 g chocoladedecoraties (schilfers)
    • 3 eieren
    • 2 eidooiers
    • 2 eiwitten
    • 80 g
    • 80 g
    • 4 el
    • 100 g
    • 2 el
    • 2.5 dl
    • 6 el frambozenjam
    • 6 blaadjes
    • 2.5 dl
    • 2.5 dl (versgeperst)
    • 4 cl
    • 2 el
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Klop de eieren met de suiker tot een witte massa. Meng de bloem met het cacaopoeder, de olie en het eimengsel. Spatel het deeg in een springvorm van 26 cm doorsnee. Bak het deeg 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat een uur afkoelen. 

  3. Snijd de taartbodem in twee schijven. Besprenkel de snijzijden met kirsch en besmeer ze met de frambozenjam.

  4. Laat de gelatine weken in ijskoud water. Plet 3 bananen fijn met een vork en besprenkel met citroensap (bewaar 2 eetlepels sap).

  5. Klop de room en de eiwitten apart stijf. Klop de yoghurt met de poedersuiker en de eierdooiers los.

  6. Smelt de uitgeknepen blaadjes gelatine met 2 eetlepels citroensap in een sauspan. Doe al roerend de gelatine bij het yoghurtmengsel. Spatel eerst de banaan en het eiwit door het mengsel en daarna de room.

  7. Verdeel de helft van de vulling over een taartbodem. Leg daarop de tweede helft en bestrijk met de resterende vulling. Zet 2 uur in de koelkast.

  8. Snijd voor de toplaag 4 bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de taart. Laat het sinaasappelsap met de geleisuiker tot de helft inkoken. Giet de gelei over de taart. Bestrooi de zijkant met chocoladeschilfers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!