Gegrilde kip sandwich van de bbq


Gegrilde kip sandwich van de bbq


Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gegrilde kip sandwich van de bbq


Ingrediënten voor 4 personen
    • 8 plakjes
    • 8 plakjes zuurdesembroden
    • 1 rode ui
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 4 lente-uien (in ringen)
    • margarine
    • 4 el Calvé barbecuesaus
    • 400 g kipdijfilet
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd de kip in fijne repen. Pel de rode ui en snipper deze fijn. Bak de kip met de rode ui in 1 eetlepel margarine en 1 eetlepel olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en de lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met margarine. Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel gebakken kip. Leg er een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

  3. Gril de sandwiches op de barbecue ca. 3 minuten, tot de kaas mooi begint te smelten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!