Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade

Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g preien
    • 500 g aardappels
    • 150 g courgettes
    • 2 kleine paprika's (rood en geel)
    • 200 g gekookte gepelde mosselen
    • 1.5 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
    • 1 citroen
    • 20 g
    • 4 el vetvrije yoghurt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af, spoel na met een beetje koud water en laat ze afkoelen. 

  2. Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan.

  3. Snijd de prei in zeer smalle ringen en de courgette in 6 niet al te dunne lange plakken. Snijd van de paprika 6 mooie platte rechthoekige stukken en snijd de rest van de paprika’s in kleinere stukjes.

  4. Rijg de mosselen met de kleine stukjes paprika ertussen aan 4 spiesen. Bestrijk de spiesjes, de stukken paprika en de plakken courgette met de vloeibare margarine.

  5. Was de citroen, rasp de schil fijn en pers de citroen uit. Hak de peterselie fijn. Meng in een grote schaal de yoghurt met de citroenschil, het sap (voeg niet alles in een keer toe maar proef eerst om te weten of de dressing niet zuur wordt), de peterselie en grof gemalen peper naar smaak. Voeg de prei en de aardappelblokjes hieraan toe.

  6. Rooster de stukken paprika en de plakken courgette 7 minuten en de mosselspiesjes ca. 4 minuten op de barbecue of grill. 

  7. Verdeel de groente en de spiesjes over de borden, bestrooi eventueel met nog wat peterselie en serveer met de aardappelsalade.

Heerlijk BBQ-spiesjes, mosselspiesjes en paprikaspiesjes, met courgette en een prei en aardappelsalade. Dit verrukkelijke barbecuegerecht maak je eenvoudig en snel en is extra gezond door de Becel Original vloeibaar.

Bron: Becel