Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g farfalle pasta
    • 150 g jonge wortels (of peultjes of bonen)
    • 150 g witte asperges
    • 200 g kipfilets
    • 1 kropje baby gem sla
    • 1 ui
    • 1 citroen
    • 2 el Bertolli Pesto Rosso
    • 2 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 1 pot (400 g) Bertolli Pastasaus Basilicum
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de farfalle af. 

  2. Maak ondertussen de worteltjes schoon. Schil de asperges, snijd houtige uiteinden eraf en snijd ze in schuine stukjes.

  3. Kook de worteltjes en asperges in ca. 8 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet af, spoel koud af en laat afkoelen.

  4. Haal ondertussen de slablaadjes los. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de kip in reepjes. 

  5. Was de citroen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer een dressing van de pesto, 2 eetlepels water, de citroenrasp en citroensap naar smaak.

  6. Verhit de vloeibare margarine in een ruime hapjespan of wok. Roerbak de kip en ui 8 minuten op een matig vuur. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Schep de farfalle door de saus en warm kort mee.
  7. Verdeel de slablaadjes, groente en asperges over een grote schaal. Besprenkel de dressing erover. Schep de farfalle in 3 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.

  8. Tip: een ongeschild (hard)gekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Zijn de eieren al geschild? Bewaar de eieren dan in een schaal met water maximaal een week in de koelkast.

Heerlijke basilicum pasta met in Bertolli gebakken kipreepjes en een lekkere asperge salade met little gem, wortel en een frisse citroendressing.