Basisrecept - Oranje tompoes

Basisrecept - Oranje tompoes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Basisrecept - Oranje tompoes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 ml
    • 3 eidooiers
    • 25 g
    • 40 g
    • 0.5 vanillestokje
    • 4 plakjes (diepvries)
  • Voor oranje glazuur

    • 100 g
    • scheutje water
    • kleurstof (oranje)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de eidooiers met suiker en bloem in een kom tot een glad mengsel. Breng vervolgens in een steelpan de melk aan de kook met een vanillestokje erin. Wanneer de melk kookt, haal dan het stokje eruit. Verwijder met een scherp mes het merg en doe dit terug in de pan. 

  2. Schenk de melk vervolgens terwijl je het roert bij het eiermengsel en giet dit geheel weer terug in de pan. Laat het mengsel zachtjes voor 10 minuten koken. 

  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Je moet de room af en toe roeren, zo voorkom je dat er een velletje op komt te staan. Je kunt ook huishoudfolie over het mengsel leggen. Zorg hierbij er wel voor dat de folie het mengsel aanraakt.

  4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakjes, zo zal het in de oven niet al teveel rijzen. Bak de plakjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin. Dit kan allemaal terwijl de room afkoelt!

  5. Meng voor het glazuur poedersuiker met een beetje water. Begin met een eetlepel water en voeg eventueel meer bij. Zo blijft het glazuur stroperig, maar smeerbaar. Voeg genoeg oranje kleurstof toe totdat je tevreden bent. 

  6. Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Snijd alle plakjes doormidden zodat je 8 evengrote rechthoekige stukken krijgt. Besmeer de helft van de bladerdeegplakjes met glazuur, over de andere helft verdeel je de afgekoelde banketbakkersroom. Dek vervolgens elk gebakje af met een bladerdeegkapje met glazuur.