BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus

BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kleine rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 sinaasappel
    • 75 ml Calvé barbecuesaus
    • 12 kipdrumstick
    • 100 ml
    • 4 el Calvé mayonaise
    • 1.5 el fijngesneden koriander (blad)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.

  2. Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak. Houd 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de marinade.

  3. Leg de kipdrumstick in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze na een half uur om.
  4. Bereid intussen het sinaasappelsausje. Meng hiervoor de yoghurt met het achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en 1 eetlepel koriander. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Leg de drumsticks per 2 stuks op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes 15 tot 20 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue. Hierdoor gaart het vlees zonder dat het kan verbranden. Keer de pakketjes regelmatig om. Verwijder de folie en laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje krijgen.

  6. Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met de sinaasappelsaus.
  7. Tip: ook lekker met Calvé sambasaus in plaats van sinaasappelsaus.

Heerlijke drumsticks met sinaasappelsaus voor op de barbecue. Pak lekker uit op een barbecue. Altijd een succes door gebruik van aluminiumfolie en Calvé Barbecue en Calvé Mayonaise.

Bron: Calvé