BBQ kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

BBQ kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

BBQ kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g voorgekookte krieltjes
    • zout en peper
    • 400 g kipfilets (of kipdijfilet)
    • 1 el paprikapoeder
    • 1 el Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
    • 2 grote courgettes
    • 8 lente-uien
    • 25 g pijnboompitten
    • 5 el Bertolli Pesto Rosso
    • 3 el mayonaise
    • 100 g rucola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet in 20 stukken en rijg die aan 4 lange spiezen. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje vloeibare margarine.

  2. Snijd kleine courgettes in de lengte doormidden; grote in de lengte in vieren. Bestrooi ze met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje vloeibare margarine. 

  3. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

  4. Meng de pesto in een grote schaal met de mayonaise, de lente-uitjes, de pijnboompitten en de krieltjes. 

  5. Rooster de kipspiezen en de courgette op een hete barbecue of onder de grill in ca. 10 minuten. Keer geregeld. 

  6. Schep vlak voor het eten de rucola door de aardappelsalade.

  7. Leg de spiezen en de courgette op 4 borden en schep de aardappelsalade erbij.

  8. Tip van Sandra: gebruik eens kipdijfilet voor je kipsaté. Dit bevat meer vet en zorgt voor malser vlees.

Bij mooi weer of op een feestdag wordt in Italië al snel de barbecue tevoorschijn gehaald. Deze BBQ kipspiezen en courgette met Bertolli pesto rosso aardappelsalade past daar helemaal bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!