BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g voorgekookte krieltjes
    • 1 el Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
    • 5 uien (klein)
    • zout en peper
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 6 el Bertolli Pesto Rosso
    • 350 g half-om-half gehakt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan of verhit de (grill)pan op de hoogste stand. 

  2. Rijg de krieltjes aan 8-12 spiesjes en bestrijk ze met de vloeibare margarine. 

  3. Pel en snijd 1 ui fijn en de rest in vieren. Maak de courgette en aubergine schoon en snijd in plakken van maximaal 1,5 cm dikte. Meng de groenten met 2 eetlepels pesto.

  4. Meng het gehakt met de fijngehakte ui, 4 eetlepels pesto en 1 theelepel peper. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt.

  5. Rooster de burgers en de krielspiesjes op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld. 

  6. Rooster de groenten 8 minuten.

  7. Bestrooi de gegrilde groenten en de krielspiesjes voor het serveren met wat peper en zout. Serveer de pestoburgers met de krielspiesjes en de groenten direct.