Beef-Wellington

Beef-Wellington

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Beef-Wellington

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook (uit de pers)
    • 1 klontje margarine
    • 1 ei
    • beetje bloem om mee te bestrooien
    • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) (ontdooid)
    • 100 ml
    • 4 takjes tijmblaadjes
    • 1 grote sjalot
    • 1 kg ossenhaas
    • 10 plakjes parmaham
    • 250 g bospaddestoelen (fijngehakt)
    • 2 el olijfolie
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Wrijf minstens 1 uur van tevoren de ossenhaas in met zout en peper.

  2. Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schroei het vlees rondom dicht, haal het uit de pan en laat afkoelen.
  3. Smelt intussen de rest van de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de knoflook, sjalot en de tijm toe. Bak tot de sjalot zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 10 minuten mee, blus af met de wijn.
  5. Laat alles op hoog vuur inkoken tot al het vocht is verdampt en het mengsel dik is. Laat het op een bord helemaal afkoelen.
  6. Verwijder de papiertjes die tussen het bladerdeeg zitten en stapel de velletjes op elkaar.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoekige lap die groot genoeg is om de ossenhaas mee in te pakken. Leg de parmaham dakpansgewijs in een rechthoek in het midden.
  8. Spreid het koude paddenstoelenmengsel erover uit in een grote rechthoek in het midden, maar houd de randen van het deeg vrij. Leg het vlees erop en bestrijk de randen met wat ei. Vouw het deeg om het vlees, druk de naden dicht en vouw ze om zodat het deeg mooi strak om de vulling zit. Zorg dat er geen lucht in zit en knijp de randen goed dicht. Gebruik eventuele afgesneden stukjes deeg als versiering.
  9. Bestrijk het pakket rondom met ei. Leg het nu zeker een uur, maar liever langer (kan tot 1 dag van tevoren) in de koelkast.
  10. Het vlees garen: verwarm de oven voor op 200°C. Leg de Beef Wellington op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar onderen. Bak hem tot het deeg goudbruin en krokant is en het vlees naar smaak is gegaard.
  11. Na ongeveer 20 tot 25 minuten is de ossenhaas medium-rare, na 30 minuten medium (het vlees moet in het midden nog roze zijn).
  12. Laat het vlees altijd 10 minuten rusten en snijd het dan pas in dikke plakken om te serveren.
Bron: Libelle