Bicky burger

Bicky burger

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bicky burger

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de burgers

    • 600 g
    • 0.5 ui
    • 1 el verse tijm (blaadjes)
    • 2 el
    • 2 el
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 4 hamburgerbroodjes
  • Voor de garnering

    • peper en zout
    • 600 g aardappels
    • 4 augurken
    • 4 el uien (gefrituurd)
    • ketchup
    • Hellmann's mayonaise
Minder dan 30 minuten + opstijven

  1. Pel en snipper de ui en bak deze vervolgens in een beetje olijfolie. Snijd de augurken in dunne plakjes.

  2. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en kruid het met de sojasaus, worcestersaus, tijm, peper en zout. Laat het gehakt voor een half uur in de koelkast staan. Vorm er vervolgens 4 hamburgers mee. 

  3. Verhit frituurolie in een (frituur)pan tot 160 °C. 

  4. Schil de aardappelen en snijd ze in repen. Spoel ze af met koud water en dep ze droog. Bak de frietjes in de pan voor totdat ze gaar zijn, maar nog niet bruin. 

  5. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze. Bak de hamburgers in een beetje olijfolie in en (grill)pan of op de barbecue.

  6. Plaats de hamburgers op een broodje. Serveer ze met ketchup, mayonaise, augurken en uien-ringen. 

  7. Verwarm de frituurolie tot 180 °C. Bak de voorgebakken frieten goudbruin en bestrooi ze met zout. Serveer de burger met friet.