Biefstuk medium bakken - basisrecept

Biefstuk medium bakken - basisrecept

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Biefstuk medium bakken - basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el Croma Vloeibaar
    • 4 stukken biefstukken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dep de biefstukken vlak voor het bakken met keukenpapier droog.
  2. Zet de koekenpan op een laag vuurtje en doe 4 eetlepels Croma voor bakken & braden in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de biefstukken in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Bak de biefstukken, in 5 minuten medium rosé van binnen en aan beide kanten mooi bruin. Keer het vlees geregeld en schud de pan zo nu en dan even.
  3. Bestrooi het vlees in de pan met een beetje zout en peper. Keer het nog een keer om.
  4. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een snijplank. Dek ze af met aluminiumfolie om het vlees warm te houden en laat ze een paar minuten staan. Haal het folie van de biefstukken en leg ze op (warme) borden.
Bron: Croma

Misschien vind je dit ook wel lekker!