Biefstuk met Botergoud-tijmjus en frites

Biefstuk met Botergoud-tijmjus en frites

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Biefstuk met Botergoud-tijmjus en frites

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 750 g frites (diepvries)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 50 g campina botergoud roomboter voor bakken & braden (pakje 200 g)
    • 1 tl milde paprikapoeder
    • 3 el slasaus
    • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
    • 1 kropsla
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de frites volgens de aanwijzingen in de friteuse of oven.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de biefstukken in 2-4 minuten per kant naar wens rosé of doorbakken.

  3. Meng de slasaus met de paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Maak de kropsla aan met de dressing.

  4. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  5. Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg 150 ml water en de tijm toe en roer de aanbaksels los. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.
  6. Serveer de biefstukken met de boter-tijmjus, frites en kropsla.