Biefstuk met Franse erwtjes

Biefstuk met Franse erwtjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Biefstuk met Franse erwtjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui gesnipperd
    • 3 el fijngehakte peterselie
    • 5 el olijfolie
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 450 g tuinerwten (diepvries)
    • 4 biefstukken
    • 125 g gerookte spekblokjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.

  2. Verhit een grillpan. Wrijf de biefstukken in met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Gril het vlees in 2 minuten per kant bruin en rosé vanbinnen.

  3. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 10 minuten rusten.

  4. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de spekblokjes uit. Bak de ui 1 minuut mee. Schep er de bevroren erwten door en bak ze al omscheppend in 5-6 minuten beetgaar.

  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelen in 5 minuten goudbruin.

  6. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de erwten en verdeel met het vlees en de aardappelen over 4 borden.
  7. Aantal kcal: ca. 580 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!