Biefstuk met geroosterde asperges

Biefstuk met geroosterde asperges

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Biefstuk met geroosterde asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 75 g rucola
    • 500 g groene asperges
    • 1 tl grof zeezout
    • 5 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 6 minuten in water met zout.

  3. Breek of snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Leg de asperges in de ovenschaal. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 15 minuten beetgaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en gaar.

  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak het vlees in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.

  6. Hussel de rucola door de asperges en verdeel met de biefstuk over 4 borden. Serveer met de aardappelpartjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!