Bietensalade met quinoa en alfalfa

Bietensalade met quinoa en alfalfa

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bietensalade met quinoa en alfalfa

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 7 cherrytomaatjes
    • 10 blaadjes verse basilicum
    • 0.5 citroen
    • peper en zout
    • olijfolie
    • 1 handje alfalfa
    • 2 handen veldsla
    • 130 g
    • 2 eieren
    • 2 voorgekookte en geschilde bieten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals op het pak staat aangegeven. Voeg tijdens het koken een beetje citroensap toe voor de smaak. Doe het ei samen met wat water in een pannetje.

  2. Zodra het begint te borrelen het ei nog 4 minuten laten koken. Giet wat kokend water over de alfalfa heen zodat de bacteriën doodgaan.

  3. Snijd de bieten in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Alles goed door elkaar roeren, basilicumblaadjes erdoorheen brengen en op smaak brengen met peper en zout.

  4. De quinoa even laten afkoelen. Zodra deze is afgekoeld, deze door de saladekom mengen met de andere ingrediënten. Tot slot de eieren in partjes snijden en deze garneren over de salade.
  5. De salade kun je gelijk op eten of in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag meenemen naar je werk of school.

Misschien vind je dit ook wel lekker!