Bietenstamppot met gekarameliseerde appel

Bietenstamppot met gekarameliseerde appel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bietenstamppot met gekarameliseerde appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (gesnipperd)
    • 2 goudreinetten (in plakken)
    • 1 pot rode biet (720 ml, uitgelekt)
    • 50 g margarine
    • 200 ml
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 el
    • 300 g
    • 1 el tijmblaadjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de bieten en de tijm erdoor en verwarm 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de appelringen in 1-2 minuten per kant bruin.

  4. Bestrooi ze met de suiker en bak nog 1 minuut per kant. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de bieten met het gehakt door. 

  5. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de gekarameliseerde appelringen bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!