Biscuit met aardbeien

Biscuit met aardbeien

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Biscuit met aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eieren (grote)
    • 3 eidooiers
    • 500 g aardbeien
    • 4 bosjes rode aalbessen
    • 50 g pistaches (gehakt)
    • 4 el
    • 500 ml
    • 2 el
    • 35 g
    • 4 blaadjes
    • 120 g
    • 1 vanillestokje
    • 200 g
    • suiker (voor de aalbessen)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Leg bakpapier in een springvorm. Hak de pistachenootjes fijn.

  3. Smelt de boter.

  4. Klop de eieren, 120 g suiker en de melk met de mixer gedurende 10 à 15 minuten. Meng de (gezeefde) bloem erdoor en daarna de (lauwe) gesmolten boter.

  5.  Doe het beslag in de springvorm en zet 15 minuten in de oven.

  6. Verlaag de temperatuur tot 175° C en bak nog 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart horizontaal doormidden.

  7. Week de gelatine in koud water.

  8. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg in een kom. Doe de eidooiers, de sinaasappellikeur, 1 eetlepel warm water en 40 g suiker erbij. Klop dit alles tot een luchtige crème.

  9. Knijp de gelatine uit en los hem op in 3 eetlepel warm water. Roer er een beetje van de eiercrème door. Doe dan de rest erbij. Laat 20 minuten in de koelkast rusten.

  10. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de helft ervan in stukjes. Klop de room op met de resterende suiker.

  11. Bestrijk de onderste biscuithelft met eiercrème. Verdeel de stukjes aardbei erover. Dek af met de andere helft.

  12. Bestrijk de taart met slagroom. Werk de zijkant af met pistachenootjes. Garneer met de rest van de aardbeien. Haal de bessen even door de suiker en leg ze erbij. Zet minstens 2 uur koel weg.

Misschien vind je dit ook wel lekker!