Biscuit met aardbeien en slagroom

Biscuit met aardbeien en slagroom

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Biscuit met aardbeien en slagroom

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g rode bessen (gelei)
    • 1 mespuntje zout
    • 1 kg aardbei
    • 5 eieren
    • 5 dl
    • 1 dl witte wijn
    • 1 el citroensap
    • 200 g (fijn)
    • 180 g
    • 100 g
    • 2 el
    • 100 g amandelschilfers (geroosterd)
    • 2 el
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Spoel de aardbeien af, verwijder de kroontjes en halveer ze. Houd wat aardbeien apart.

  3. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los. Klop de eiwitten met het zout en het citroensap stijf. Meng de suiker, al kloppend, door de eiwitsneeuw totdat er pieken ontstaan. Klop de eierdooiers door de eiwitsneeuw. 

  4. Zeef de bloem en het zetmeel over het eiwitsneeuw en meng goed. Stort het biscuitdeeg op een ingevette bakplaat. Bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

  5. Zet de aardbeien 2 uur in de koelkast met de wijn en de kandijsuiker. Laat vervolgens de marinade (zonder de aardbeien) tot de helft inkoken in een pan. Doe de aardbeien erbij, laat even koken en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen.

  6. Klop de room met de poedersuiker stijf. Snijd de biscuit in twee gelijke rechthoeken. Strijk de bessengelei uit over de eerste laag. Leg daarop de tweede laag en verdeel daarover de afgekoelde aardbeien.

  7. Bestrijk de biscuit aan de zijkanten met slagroom en bestrooi met amandelschaafsel. Werk af met toefjes slagroom en halve aardbeien.