Biscuitrol met chocolade

Biscuitrol met chocolade

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Biscuitrol met chocolade

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 5 eieren
    • 75 g gemengde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten of notemix)
    • 150 g
    • 1 el rum
    • 45 g
    • 50 g noga's (zacht)
    • 50 g krenten
    • kaneelpoeder
    • kardemompoeder
    • 200 g pure chocolade (min. 60% cacao)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Vet de bakplaat goed in en leg er bakpapier op. Bestrijk ook het bakpapier met margarine. Zet in de koelkast.

  3. Splits de eieren. Klop de dooiers wit-schuimig samen met 100 g suiker. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker, tot het schuim in pieken rechtop blijft staan. 

  4. Spatel de gezeefde bloem en de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel.

  5. Schep het beslag op het bakpapier. Strijk glad met een spatel. Bak in 8 minuten goudbruin in het midden van de oven.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en leg er direct een vochtige theedoek op. Leg daarop een snijplank, iets groter dan de bakplaat. Keer om. Haal voorzichtig de bakplaat weg en haal dan het bakpapier van de koek. Rol op, samen met de handdoek en laat 3 minuten afkoelen. Rol de koek dan weer open.

  7. Besprenkel de krenten met de rum. Hak de noten grof. Breek de chocolade en de noga in stukjes. Laat ze samen smelten. Voeg er de noten en de krenten aan toe. Breng op smaak met een snufje kaneel en kardemom.

  8. Bestrijk de koek met het chocolademengsel. Rol zo stevig mogelijk op (nu zonder theedoek!). Verpak de biscuitrol in aluminiumfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!