Biscuitrol met citroencrème en eiwitsneeuw

Biscuitrol met citroencrème en eiwitsneeuw

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Biscuitrol met citroencrème en eiwitsneeuw

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 2 citroenen
    • 5 eieren
    • 3 eiwitten
    • 2 eieren (voor de vulling)
    • 40 g (op kamertemperatuur)
    • 150 g (fijn)
    • 150 g
    • 150 g
    • 45 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Schil en rasp de citroenschil van 1 citroen. Pers het sap van 2 citroenen.

  3. Voor de citroencrème: Klop de zachte boter met de suiker schuimig. Voeg er al kloppend de eieren aan toe. Zet de kom boven een bak met warm water. Voeg er, al kloppend, het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe. Klop de crème op tot het indikt.

  4. Vet de bodem en het randje van een bakplaat van 40 x 40 x 1 cm in met boter en leg er een met boter bestreken vel bakpapier op. Zet de bakvorm in de koelkast.

  5. Splits de eieren. Klop de dooiers los met 100 g suiker. Klop de eiwitten stijf. Doe er de rest van de suiker bij en blijf stevig kloppen tot het eiwit in pieken rechtop blijft staan. Spatel telkens een derde van de bloem en het eiwit luchtig door het dooiermengsel.

  6. Strijk het beslag uit op de bakplaat. Bak de gevulde plaat in een voorverwarmde oven tot het goudbruin is (7 tot 9 minuten). Maak er een rol van en laat afkoelen.

  7. Voor de eiwitsneeuw: Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf tot de eiwitsneeuw in pieken rechtop blijft staan. 

  8. Rol het biscuit open en bestrijk met de citroencrème.

  9. Rol op en bestrijk met de eiwitsneeuw. 

  10. Bak de rol een paar minuten in een op 250 ºC voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!