Biscuittaart met witte chocolade en aardbeien

Biscuittaart met witte chocolade en aardbeien

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Biscuittaart met witte chocolade en aardbeien

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g aardbeien
    • 4 el
    • 5 eieren
    • 150 g
    • 150 g
    • 200 g
    • 5 el
    • 4 eiwitten
    • 400 ml
    • 2 el
    • mespuntje zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Klop de eieren met de suiker in een mixer gedurende 10 minuten tot een schuimig wit beslag; alle suikerkorrels moeten opgelost zijn.

  3. Zeef de bloem en meng dit met het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en zet 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Laat de taart in de vorm afkoelen en ontvorm. Snijd de taart horizontaal in twee gelijke helften en besprenkel de snijvlakken met de likeur.

  5. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven (of magnetron) tot een vloeibare crème. 

  6. Klop de eiwitten met een mespunt zout tot sneeuw.

  7. Klop de room samen met de poedersuiker stijf. Meng voorzichtig met de gesmolten chocolade, spatel er dan het eiwitschuim door. 

  8. Laat mimimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

  9. Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en halveer de helft van de vruchtjes. Snijd de rest in stukjes. 

  10. Verdeel een derde van de chocolademousse over de onderste biscuithelft. Leg daarop de stukjes aardbei. Leg er de tweede biscuithelft bovenop met nog een derde van de chocolademousse. 

  11. Spatel de rest van de chocolademousse gelijkmatig over de buitenkant van de taart. Versier met de halve aardbeien. 

  12. Zet de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!