Bladerdeeg-appelvlaaitjes uit de oven

Bladerdeeg-appelvlaaitjes uit de oven

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Bladerdeeg-appelvlaaitjes uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 plakjes
    • 2 appels (Granny Smith)
    • poedersuiker (garnering)
    • 25 g
    • 25 g kristalsuiker
    • 8 bolletjes Hertog Advocaat Royaal
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. 

  2. Snijd uit de plakjes bladerdeeg een mooie vorm: een cirkel, een hart of laat ze vierkant. Druk met een mes een lijn rondom het deeg, ongeveer 1,5 cm van de rand af. Snijd niet door-en-door, maar kerf in. Dit is om straks een mooie rand om het taartje te krijgen.
  3. Leg de lapjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes binnen het ingekerfde deel. 

  4. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes mooi over de deeglapjes en besmeer met de boter, ook de rand van het deeg. Strooi er tot slot de suiker over. 

  5. Zet de taartjes ongeveer 15 minuten in de oven.

  6. Zet de taartjes op een bord en schep er twee bolletjes advocaatijs naast of op. Bestrooi de taartjes met poedersuiker. Dien het dessert warm op.
Bron: Hertog

Misschien vind je dit ook wel lekker!