Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g kabeljauwfilets
    • 30 g margarine
    • 2 rollen (kant-en-klaar)
    • 1 l groentebouillon
    • 2 preien
    • 1 courgette
    • 2 eidooiers
    • 200 ml
    • 4 takjes
    • 4 takjes
    • bloem
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Spoel de preien en snijd ze in fijne ringetjes. Spoel de courgette en snijd in flinterdunne reepjes.

  3. Doe de groentebouillon in een pan en voeg de moten visfilet toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Schep er met een schuimspaan de vis uit en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het kookvocht.

  4. Smelt de margarine in een pan en fruit de courgette en de prei een paar minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe de groenten in een kom en laat afkoelen. 

  5. Spoel de kervel en hak fijn. Meng door de afkgekoelde groenten. Voeg er 1 eidooier aan toe en schep goed door elkaar.

  6. Rol het bladerdeeg uit en snijd dit in 2 grote rechthoeken. Leg 1 rechthoek op een vel bakpapier. Verdeel er de moten vis en het groentemengsel over. Dek af met het overgebleven bladerdeeg. 

  7. Klop de eierdooier los en bestrijk er de bovenkant van het bladerdeeg mee. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Snipper de bieslook fijn. Zeef 100 ml bouillon voor de saus. Giet de bouillon in een pan en roer er 1 eetlepel maïzena door. Voeg de room en de gesnipperde bieslook toe. Laat pruttelen tot de saus gebonden is.

  9. Haal het bladerdeegpakket uit de oven en snijd met een scherp mes in vieren. Verdeel het pakket over voorverwarmde borden en werk af met de bieslooksaus en een plukje kervel. Serveer gelijk.

Misschien vind je dit ook wel lekker!