Bladerdeeghapjes met kip, prei en zongedroogde tomaten

Bladerdeeghapjes met kip, prei en zongedroogde tomaten

Een recept van Foodblogger Buur Kookt
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bladerdeeghapjes met kip, prei en zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g preien
    • 300 g kipfilets
    • peper en zout
    • 3 takjes bieslook
    • 150 g roomkaas met kruiden
    • 12 zongedroogde tomaten
    • 2 eidooiers
    • 50 g walnoten
    • 8 plakjes bladerdeeg
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi met zout en peper. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.

  3. Voeg de prei toe en bak voor ongeveer 5 minuten mee.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en hak de walnoten klein.

  5. Meng de prei, kipfilet, zongedroogde tomaatjes en walnoten met elkaar. Voeg 2 eetlepels roomkaas toe en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Doe een eetlepel van het kipmengsel in het midden van een bladerdeegvel. Breng alle punten naar elkaar toe en druk aan. Doe dit tot alle bladerdeegvellen zijn gevuld.

  7. Klop de eidooiers los met 1 eetlepel water. Besmeer de bladerdeegpakketjes met het ei. Zet de pakketjes ca 35 minuten in de oven.

  8. Snij de bieslook fijn en serveer de pakketjes met extra roomkaas en de bieslook.

Met bladerdeeg uit de oven kun je eindeloos varieren, probeer bijvoorbeeld eens deze snelle "bladerdeegpizza".

Ook een goed idee (én kinderfavoriet): Ham, kaas en spinaziekussentjes

Lees ook: Supersimpele keukentrucs die je leven veranderen

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Misschien vind je dit ook wel lekker!