Bladerdeeg pakketjes met mangochutney en kalkoen

Bladerdeeg pakketjes met mangochutney en kalkoen

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Bladerdeeg pakketjes met mangochutney en kalkoen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de bladerdeegpakketjes

    • 300 g kalkoenfilets
    • 1 handje waterkers
    • 2 vellen
    • olijfolie
  • Voor de mangochutney

    • 1 rode ui
    • 1 cm gember (geraspt)
    • 100 g
    • 80 ml
    • 2 el olijfolie
    • zout
    • 2 mango's
    • 150 g rozijnen
    • 1 tl mosterdzaadjes
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de chutney. Pel en snipper de ui. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de ui, gember en mosterdzaadjes 2 à 3 minuten aan in een scheutje olijfolie.

  2. Voeg er dan de stukjes mango, de suiker en de rozijnen aan toe. Overgiet met de wijnazijn en breng verder op smaak met een snuifje zout. Laat 8 tot 10 minuten al roerend sudderen tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen in een aparte kom.

  3. Snijd acht cirkels uit de vellen bladerdeeg.

  4. Snijd de kalkoen in blokjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Verdeel met een lepel de chutney over het bladerdeeg en vouw de randen toe tot een half maantje. Bestrijk de randjes met water en druk goed aan met een vork.

  5. Zet 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  6. Serveer de rest van de mangochutney apart bij de bladerdeegpakketjes. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!