Bladerdeegwafeltjes met kip en mozzarella en een fris tomatenslaatje

Bladerdeegwafeltjes met kip en mozzarella en een fris tomatenslaatje

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Bladerdeegwafeltjes met kip en mozzarella en een fris tomatenslaatje

Ingrediënten voor 6 personen
    • 2 vellen (kant-en-klaar)
    • 200 g kippen (gerookt)
    • 10 g (vers)
    • 200 g
    • olijfolie
    • peper en zout
  • Voor het tomatenslaatje

    • 200 g kerstomaten (geel of rood)
    • 4 lente-uien (in fijne ringen)
    • 4 radijzen
  • Voor de oosterse vinaigrette

    • 1 stuk gember (fijngeraspt)
    • 1 el rijstazijn
    • 1 el sojasaus
    • 1 tl suiker
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Steek 12 rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg. Verdeel de gerookte kip en de mozzarella over de helft van de rondjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de kip smaakt al zout genoeg).

  2. Strooi er enkele blaadjes basilicum op. Leg telkens een tweede rondje op het belegde en druk goed aan. Bak krokant en goudbruin in een wafelijzer.

  3. Snijd de tomaten en radijzen in plakjes. Doe ze met de bosuitjes in een kom. Wij gebruikten Japanse groene radijs, maar die kun je vervangen door gewone radijs of rammenas. 

  4. Vermeng de ingrediënten voor de vinaigrette en doe die bij de salade. Serveer de salade bij de bladerdeegwafels.

Misschien vind je dit ook wel lekker!