Blauwe bessenijs

Blauwe bessenijs

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Blauwe bessenijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g blauwe bessen (diepvries)
    • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken (of Finesse Lactose vrij)
    • 1 handje blauwe bessen (eventueel voor de garnering)
    • bakvormpjes of muffinvormpjes (optioneel)
    • Blue Band Finesse Opkloppen (optioneel)
    • 4 el honing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de bevroren bessen met de Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.

  2. Liever een lactose-vrij variant? Gebruik dan de Finesse Lactose vrij. Voeg dan wel iets meer bevroren fruit toe voor een stevigere structuur van het ijs.

  3. Serveer het blauwe bessenijs direct.
  4. Tip: maak ook eens ijs met verse blauwe bessen. Was en droog de bessen. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

  5. Serveertip: schep de bollen ijs in papieren cakevormpjes en serveer het ijs met een lepel opgeklopte Finesse Opkloppen en een blauwe bes.