Couscous van bloemkool met kikkererwten

Couscous van bloemkool met kikkererwten

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Couscous van bloemkool met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g bloemkoolroosjes (rauw)
    • 2 bosuien (in dunne ringetjes gesneden)
    • 60 ml olijfolie
    • 1 citroen (de rasp van de schil en het sap)
    • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
    • 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
    • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
    • zout en peper
    • 4 pitabroodjes (geroosterd, eventueel voor erbij)
    • 4 merguez worstjes (gebakken, eventueel voor erbij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de grove stelen van de bloemkoolroosjes. Schep de roosjes in een hoge kom en maal ze met een staafmixer zo fijn als couscous.

  2. Schep de bloemkool om met de bosuien, olie en citroenrasp en -sap. Voeg de tomaatblokjes, kikkererwten en peterselie toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer als lunchgerecht met repen pitabrood of met gebakken merguez worstjes voor een volwaardige avondmaaltijd.

Meer groente in de hoofdrol: Pasta van courgette met zalm

Dol op kikkererwten? Deze goed vullende kikkererwtenstoof maak je klaar in 1 pan!

Lees ook: 5x vegetarische food trends

Misschien vind je dit ook wel lekker!