Bloemkool-kerrie schotel

Bloemkool-kerrie schotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkool-kerrie schotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 40 g rozijnen
    • 1 zakje Knorr mix voor Bloemkool-Kerrie schotel
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 600 g
    • 75 g
    • 250 ml
    • 300 g
    • 1 bloemkool (in roosjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Bereid de aardappelpuree. Bak in een hapjespan het gehakt rul. Voeg de ui en de bloemkoolroosjes toe, bak deze kort mee.
  3. Voeg 250 ml melk, 250 ml water, de rozijnen en de inhoud van het zakje toe. Breng al roerend aan de kook. Meng goed, laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover, zorg dat het gerecht helemaal bedekt is. 

  5. Strooi als laatste de geraspte kaas over het gerecht en bak de ovenschotel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal het gerecht uit de oven en laat het nog ca. 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Nog zo'n lekker snelle bloemkoolschotel: Bloemkoolschotel met vis

Lees ook: Bloemkool moet zwemmen!

Lees ook: 5x bloemkool, maar dan anders

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!