Bloemkool-kerriesoep

Bloemkool-kerriesoep

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Bloemkool-kerriesoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 bosje koriander
    • snufje zout en peper
    • 1 teentje knoflook
    • 3 el
    • 1 ui (witte)
    • 1 bloemkool
    • 1.5 l groente bouillon
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snij de ui en de knoflook fijn. Snij ook de bloemkool fijn. 

  2. Bak de bloemkool voor 10 minuten in een koekenpan met wat olijfolie en 1 eetlepel kerriepoeder. Haal van het vuur.

  3. Fruit ui en knoflook aan in een grote pan. Doe daar de bloemkool bij en bak nog even kort mee. Giet de groentebouillon en 2 eetlepel kerriepoeder erbij en laat koken voor 20 minuten.

  4. Pureer de soep. Doe er nog extra water bij indien de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Snij de koriander fijn garneer je soep ermee.

Misschien vind je dit ook wel lekker!