Bloemkool 'met een sausje'

Bloemkool 'met een sausje'

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bloemkool 'met een sausje'

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1200 g bloemkool (1 stuk)
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 30 g
    • 2 dl
    • 1 snufje witte peper
    • 1 bolletje nootmuskaat
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon. Vul een pan voor de helft met water en een snufje zout. Zet de bloemkool er ca. 5 minuten ondersteboven in.

  2. Giet het zoute water uit de pan. Voeg ca. 3 dl water toe. Kook de bloemkool ondersteboven met de deksel op de pan in ca. 15 minuten beetgaar. Schep 1 dl kookvocht uit de pan. Laat de bloemkool in de rest van het kookvocht staan.
  3. Verwarm de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot er een slappe bal ontstaat (=roux). Verwarm het mengsel ca. 3 minuten zonder dat de bloem bruin wordt. Voeg al roerende 1 dl kookvocht toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen door de roux. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Laat de saus nog ca. 5 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Laat de bloemkool uitlekken. Zet hem rechtop in een schaal. Schenk de saus over de bloemkool en rasp tot slot de nootmuskaat erboven.

Gekookte bloemkool met een zelfgemaakte saus. Dit bijgerecht smaakt lekker bij gebakken aardappelen en rundervinken. Een smakelijk bijgerecht voor als je geen idee hebt wat je met je bloemkool kan doen.