Bloemkool met gehaktbal

Bloemkool met gehaktbal

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkool met gehaktbal

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teen knoflook
    • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 500 g half om half gehakt (voor 4 gehaktballen)
    • 100 g (of broodkruim)
    • 1 ei
    • 1 kg aardappel (geschilde)
    • 2 el basilicumblaadjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout ca. 15 minuten.

  2. Voor de gehaktballen: Klop het ei met zout en peper (en evt andere kruiden en/of geraspte kaas). Roer er vervolgens het paneermeel door. Voeg dan het gehakt toe en kneed tot een compacte massa. Vorm er 4 grote ballen van.

  3. Bak ze in 20 minuten gaar in 2 eetlepels vloeibare margarine.

  4. Kook de bloemkool in 8 minuten gaar. 

  5. Verwarm in een steelpan op laag vuur de kookroom met de geperste knoflook.

  6. Verhit in een koekenpan de resterende margarine en bak de aardappelen bruin en krokant.

  7. Verdeel de aardappelen met de gehaktballen en de bloemkool over 4 borden. Voeg de basilicum met zout en peper aan de room toe en schep de saus over de bloemkool.

  8. Aantal kcal: ca. 689 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!