Bloemkool met gerookte zalm

Bloemkool met gerookte zalm

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bloemkool met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 plakjes gerookte zalm
    • 1 bloemkool
    • 1 bosje peterselie
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • 4 eieren
    • 100 g margarine
Minder dan 30 minuten

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze 3 minuten in licht gezouten water.

  2. Kook de eieren 8 minuten. Leg ze een paar minuten in koud water. Pel ze en plet de dooiers met een vork. Snijd het eiwit in kleine stukjes.

  3. Was, droog en hak de peterselie. Meng met het geplette eigeel en de stukjes eiwit.

  4. Laat de margarine smelten op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Verdeel de bloemkoolroosjes en de zalm over de borden. Strooi het eiermengsel erbij. Lepel er de botersaus bij en serveer. Lekker met warme toast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!