Bloemkool met ham-kaassaus

Bloemkool met ham-kaassaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bloemkool met ham-kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 150 g hamreepjes
    • 25 g margarine
    • 100 g geraspte jonge kaas
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 200 ml
    • 2 el (fijngehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 10 minuten knapperig gaar.

  2. Smelt in een koekenpan de margarine. Bak de aardappelschijfjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  3. Breng de slagroom tegen de kook. Laat de kaas op laag vuur in de room smelten. Voeg de hamreepjes, de peterselie en eventueel een beetje bloemkoolkookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de bloemkool over 4 borden. Serveer met de ham-kaassaus en de aardappelschijfjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!