Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bloemkool met kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool (groot)
    • 1 tl nootmuskaat (naar smaak)
    • 1.5 el Croma Mild met Olijfolie
    • 15 g
    • 2 dl
    • 50 g geraspte jong belegen kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook hierin de roosjes in 5 tot 10 minuten gaar.

  2. Verwarm de olie in een steelpannetje op een laag vuur, roer de bloem erdoor en laat dit mengsel 2 minuten pruttelen. Voeg beetje bij beetje de melk toe.

  3. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook en blijf roeren tot de saus glad is en dik begint te worden. Laat de saus dan nog 2 minuten zachtjes koken.

  4. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  5. Giet de bloemkoolroosjes af, schenk de kaassaus erover en serveer.

Zo eenvoudig, bloemkool met eigengemaakte kaassaus, maar o zo lekker. Kinderen zijn er dol op.

Bron: Croma