Bloemkool met kokosnoot

Bloemkool met kokosnoot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkool met kokosnoot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • tl asafoetida
    • 0.25 tl zwart mosterdzaad
    • 40 g versgeraspte kokos of 30 gedroogde gebakken curryblaadjes.
    • 1 tl split chana dhal
    • 1 tl split urad dhal
    • 4 sjalotten (in dunne ringen)
    • 3 el gingili of zonnebloemolie
    • 100 g dubbelgedopte tuinbonen
    • 600 g bloemkoolroosjes
    • 2 groene pepers (zonder zaadjes, fijngesnipperd)
    • 2 gedroogde rode pepers (in de lengte gesplitst, zonder zaadjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de bloemkoolroosjes 5-7 minuten in gezouten, ruim kokend water. Schep de bloemkoolroosjes vervolgens met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. 

  2. Breng het water opnieuw aan de kook, doe er de tuinbonen bij en laat ze 3-4 minuten koken. Giet de tuinbomen af en zet opzij.

  3. Verhit de gingili in een wok op matig vuur, doe er de mosterdzaadjes en asafoetida bij, en laat ongeveer 20 seconden bakken. Voeg de urad en chana dhal toe en bak ze goudbruin. Voeg eerst de rode en groene peper en 1 minuut later de sjalotjes toe, laat ze 4-5 minuten zachtjes bakken tot ze zacht zijn – laat ze niet bruin worden. Doe er de bloemkool en tuinbonen bij en laat ze 5 minuten onder het deksel koken. Roer er ten slotte de geraspte kokos door, voeg naar smaak peper en zout toe en garneer het gerecht met de gebakken curryblaadjes.