Bloemkool met surimisaus

Bloemkool met surimisaus

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bloemkool met surimisaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g surimisticks
    • 1.5 dl (van 3 tabletten)
    • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 bloemkool
    • 25 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 25 g
    • 2 tl
    • 1 el fijngeknipte bieslook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pluk de surimi in stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in ongeveer 10 minuten.
  2. Smelt ondertussen de margarine in een pan en roer hier de bloem doorheen. Blijf roeren tot er een egale massa ontstaat en laat de bloem een minuut op laag vuur garen.

  3. Roer er vervolgens beetje bij beetje de bouillon doorheen en daarna de kookroom. Breng de saus op smaak met de tomatenpuree. Schep er tot slot de surimi en de bieslook doorheen en laat het nog even door en door warm worden.

  4. Serveer de bloemkool op een schaal en schenk de saus erover.

Gekookte bloemkool met een saus van surimi. Surimi wordt gemaakt van wit vis.