Bloemkool ovenschotel met kaas en kip

Bloemkool ovenschotel met kaas en kip

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bloemkool ovenschotel met kaas en kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • 1 kg kruimige aardappels
    • zout en peper
    • 1 pakje Knorr Kaassaus
    • 100 g geraspte belegen kaas
    • 8 el Blue Band Iedere Dag
    • 50 g broodkruim
    • 2 el fijngehakte verse platte peterselie
    • 2 tl geraspte citroenschil
    • 4 kipfilets
    • 100 ml melk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 5 minuten in water met zout naar smaak. Schil de aardappels, halveer de grote en kook ze in 20 minuten in water met zout naar smaak gaar. 

  3. Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de geraspte kaas erdoor.

  4. Rooster het broodkruim in een droge koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin. Voeg 4 eetlepels van de vloeibare margarine, de peterselie en de citroenrasp toe. Schep goed om en neem de pan van het vuur. 

  5. Schep kaassaus door de afgegoten bloemkool en doe het over in de ovenschaal. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Strooi er na 10 minuten het broodkruimmengsel over en bak nog 3-4 minuten. 

  7. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de  kipfilets in 6-7 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Pureer de aardappels en roer er met een houten lepel de melk en 2 eetlepels vloeibare margarine door. Serveer de bloemkool ovenschotel met de aardappelpuree en de kipfilet.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!