Bloemkoolflan met ham en kaas

Bloemkoolflan met ham en kaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkoolflan met ham en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 1.5 dl crème fraîche
    • 4 eieren
    • 1 el balsamicoazijn
    • 100 g gekookte ham
    • 400 g bloemkoolroosjes
    • 1 el zonnebloemolie
    • 125 g lichtbelegen boerenkaas (geraspt)
    • 3 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in kokend water met zout. Giet af en laat uitlekken.

  3. Verdeel de bloemkool vervolgens over de bodem van een ingevette lage taartvorm van ca. 20 cm doorsnede of een ovenvaste koekenpan met dezelfde doorsnede.

  4. Strooi de reepjes ham en 50 g geraspte kaas over de bloemkool.

  5. Klop de eieren los met wat zout en peper en de crème fraîche en roer de rest van de kaas erdoor.
  6. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan in ca. 20 minuten in de oven, totdat de flan gestold is. 

  7. Maak een dressing van de olijf- en zonnebloemolie, azijn, zout en peper. Meng de dressing door de gesneden ijsbergsla. 

  8. Serveer de flan met de groene salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!